2010-04-07 14:36:51• hírek • Szatmar.ro

Romlott hús és tojás

Valentin Breban
Valentin Breban

Mint minden fontos ünnep előtt, az idei húsvétot megelőzően is szigorú ellenőrzési akciót végeztek a Regionális Fogyasztóvédelmi Hivatal Szatmár megyei irodájának felügyelői, amelynek során számtalan kihágásra, szabálytalanságra bukkantak - tájékoztatott szerdán délelőtt sajtótájékoztató keretében Valentin Breban igazgató.

Összesen 40 megyei üzletben - tizenöt városiban és huszonöt vidékiben - végeztek ellenőrzést a felügyelők, melyek során több kilogramm romlott húsra és tojásra, valamint penészes kenyérre bukkantak. Harminchét üzletben bukkantunk szabálytalanságra, amiért 24 pénzbüntetést - 158 ezer lej értékben - és 13 figyelmeztetést róttunk ki - magyarázta Valentin Breban.

A pénzbírsággal sújtott üzletek között volt két olyan, amely ragacsos, penészes szalámit árult, de 3-10 napja lejárt szalonnára, szalámira is bukkantak a felügyelők. Húsvét lévén a tojások ellenőrzésére is nagy hangsúlyt fektetett a hivatal. Három üzletben összesen 164 romlott tojást foglaltak le, ugyanakkor 510 tojásról hiányzott a szavatossági időt feltüntető pecsét, így ezeket időszakosan ki kellett vonni a forgalomból.

Az ehetetlen húsféléket és pékárukat a fogyasztóvédelmi hivatal megsemmisítette.

A húsvéti időszakban egyébként hat panaszos kereste fel a hivatal Szatmár megyei irodáját, akik közül két személy a bankok helytelen ügyintézését kifogásolta, egy szatmári lakos pedig az internetes rendelés után, nem azt az árucikket kapta kézhez, amelyet igényelt. A szóban forgó internetes áruházat egyébként 3000 lejre bírságolták meg, mivel nem volt hajlandó kicserélni a megfelelőre a megrendelt árucikket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: